anti soare

Protejează-te de soare!

Prima si probabil cea mai importantă modalitate de a vă proteja pielea, este să vă feriți de soare. Expunerea prelungită la radiațiile solare poate cauza riduri, așa-numitele pete de batrânețe și alte probleme, inclusiv cancer de piele.

  • Folosiți creme cu factor de protecție solară de minim 15, inclusiv în sezonul rece.
  • Stați la umbră. În sezonul cald evitați soarele între orele 11 și 16, când razele solare sunt cele mai puternice.
  • Purtați haine ușoare, de culoare deschisă, acoperiți-vă capul cu o șapcă sau o pălărie.

fumatul ucide

Nu fuma!

Fumatul îngustează vasele mici de sânge din piele, deci scade fluxul de sânge aferent acesteia. Acest lucru determină o scădere a aportului  de oxigen și nutrienți necesari sănătății pielii.

Fumatul distruge fibrele de colagen și elastină, fibre care conferă forță și elasticitate pielii. În plus, expresiile faciale repetitive pe care le căpătați din cauza acestui obicei, contribuie la apariția timpurie a ridurilor.

Dacă sunteți fumători, cea mai bună metodă de a vă proteja pielea este să renunțați la fumat!

Mănâncă sănătos!

O dietă echilibrată și sănătoasă vă poate ajuta să arătați și să vă simțiți bine. Mâncați multe legume și fructe, cereale integrale, pește. Alimentele bogate în vitamina C sunt benefice pentru aspectul pielii dumneavoastră.

stres

Atenție la stress!

Stresul necontrolat poate scădea imunitatea locală a pielii. În acest fel pot apărea acneea, eczemele, diverse dermatite, sau herpes. Învățați să vă gestionați sarcinile de serviciu, sau pe cele casnice, fixați-vă limite rezonabile de timp pentru a le rezolva și faceți loc în viața dumneavoastră pentru lucrurile care vă fac plăcere!

blandete

Tratează-ți pielea cu blândețe!
  • Reduceți timpul de baie sau duș. Apa fierbinte și băile lungi îndepărtează grăsimile de la nivelul pielii și o usucă. Folosiți apă călduță, nu fierbinte!
  • Evitați săpunurile cu concentratie mare de sodă care, la rândul lor, elimină grăsimile de la suprafața pielii. Folosiți săpunuri care conțin uleiuri de avocado, măsline, migdale, arahide, jojoba.
  • Bărbieriți-vă cu grijă, în direcția de creștere a firelor de păr. Folosiți o cremă hidratantă după ras.
  • Hidratați pielea uscată. Utilizați o cremă potrivită tipului dumneavoastră de piele, care să conțină și factor de protecție solară.
author avatar
Gabriel Andrei
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version