“Pentru o viață sănătoasă, consumați cel puțin doi litri de apă pe zi”. Vă sună cunoscut? Este un îndemn cât se poate de corect, pe care îl auzim zilnic pe mai toate posturile de radio și televiziune.
Cascada Victoria
Dar de ce este atât de important să ne hidratăm? Iată câteva precizări, care ar putea să vă lămurească:
  • Apa vă ajută în curele de slăbire – apa stimulează metabolismul și vă ajută să vă simțiți sătul mai repede. Beți un pahar cu apă rece înainte de masă. Organismul dumneavoastră va trebui să muncească mai întâi să încălzească apa, iar acest proces arde câteva calorii în plus.
  • Apa vă energizează – dacă vă simțiți obosiți, ar putea fi din cauza deshidratării. Cantitatea corectă de apă ajută inima să pompeze sângele mai eficient, iar sângele transportă mai bine oxigenul către celule.
Cascada Niagara
  • Apa crește tonusul muscular – dacă beți suficientă apă, sunt prevenite crampele musculare din timpul exercițiilor fizice, iar articulațiile sunt și ele mai bine lubrifiate.
  • Apa scade nivelul de stress – creierul conține 70-80% apă, de aceea, dacă sunteți deshidratați, vă veți simți stresați. Dacă aveți senzația de sete, sunteți deja deshidratați. Încercați să beți câte o înghițitură de apă la fiecare 10-15 minute, înainte să apară senzația de sete.
Cascada Salto Para
  • Apa păstrează frumusețea pielii – ridurile sunt mai adânci în cazul unui ten deshidratat. Bând suficientă apă, celulele pielii sunt hidratate mai bine decât cu orice cremă “minune”, iar fața dumneavoastră va arăta mai tânără.
  • Apa reduce frecvența apariției calculilor renali – calculii (sau pietrele) la rinichi sunt din ce în ce mai des întâlniți, inclusiv la grupe de vârste mici. Asta se întâmplă mai ales din cauza deshidratării. Dacă beți suficientă apă, aceasta diluează sărurile și mineralele din urină, care sunt responsabile de formarea pietrelor.
Cascadele Plitvice
  • Apa ajută digestia – apa, împreună cu fibrele, este importantă pentru o bună digestie, pentru că ajută la dizolvarea particulelor de “deșeuri” provenite din alimente, contribuind în acest fel la trecerea lor lină prin tubul digestiv.
Cea mai mare cascada – Chutes de Khone
author avatar
Dr. Angelica Ivascu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version