Telefoanele mobile au devenit o parte foarte importantă a vieților noastre.

Aproximativ 95% dintre locuitorii țărilor civilizate dețin un telefon mobil, iar siguranța folosirii unui asemenea dispozitiv ne preocupă pe mulți dintre noi.

Președinții SUA în viziunea caricaturiștilor

Există voci care afirmă că undele electromagnetice emise de smartphone-uri pot fi dăunătoare pentru starea noastră de sănătate.

Îngrijorările legate de acest subiect presupun că folosirea frecventă și prelungită a telefonului mobil ar putea crește riscul apariției unor probleme grave de sănătate.

Oamenii de știință au studiat în ultimii ani această problemă, iar concluziile sunt oarecum liniștitoare.

Este puțin probabil ca undele radio ale telefoanelor mobile sau cele provenite de la stațiile de bază să crească riscul de apariție a unor afecțiuni serioase.

Aceste concluzii au la bază o experiență de aproape 20 de ani de utilizare a acestor aparate. Există o oarecare incertitudine cu privire la posibile efecte ale expunerii la aceste unde electromagnetice pe o perioadă mult mai îndelungată.

Dacă sunteți preocupați de riscurile posibile ale utilizării telefonului mobil, iată câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a reduce (eventualul) grad de risc:

  • Scurtați timpul convorbirilor la minimul posibil;
  • Folosiți dispozitive hands-free, pentru a ține telefonul cât mai departe de capul dumneavoastră;
  • Țineți smartphone-ul cât mai departe de corp atunci când nu îl folosiți;
  • Copiii nu ar trebui să folosească telefonul mobil decât pentru scopuri esențiale sau de urgență și pentru foarte scurt timp;
  • Folosiți telefonul doar atunci când semnalul este puternic. Semnalul slab forțează dispozitivul să consume mai multă energie pentru a comunica cu stația de bază;

  • Achiziționați aparate cu o rată specifică de absorbție (SAR) mică. Acest parametru indică ce cantitate de energie electromagnetică este absorbită de organism. Producătorii de smartphone-uri au obligația de a face cunoscută această informație cumpărătorului;
  • Dacă sunteți purtător de pacemaker, este recomandabil să păstrați telefonul cât mai departe de acesta și să țineți aparatul la urechea dreaptă atunci când vorbiți.

author avatar
Dr. Angelica Ivascu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version