Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Ciclova Română şi Bozovici, au depistat la frontiera cu Serbia opt cetăţeni din Irak, doi din Iran şi unul din Siria.

Aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera în România. Cei unsprezece au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unui cetăţean român.

Migranţii au fost opriţi pe comunicaţia DN 57, în apropierea frontierei de stat. Se aflau într-un autoturism marca KIA, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean român.

La controlul specific, poliţiştii au depistat în interiorul autoturismului cei 11 cetăţeni străini care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

Astfel, aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din nouă bărbaţi şi doi minori, dintre care opt cetăţeni irakieni, doi cetăţeni iranieni şi un sirian.

Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, iar cei doi copii au 10, respectiv 11 ani. Şoferul autoturismului este cetăţean român, se numeşte G. B., în vârstă de 42 de ani şi domiciliază pe raza judeţului Timiş.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetăţeanului român.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei 11 au fost preluaţi de lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Naidăş, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version