Sezonul estival nu a fost lipsit nici anul acesta de evenimente tragice pe litoral: 17 oameni au murit înecați deoarece au ignorat semnalizările cu steaguri roșii ale salvamarilor, care interzic scăldatul din cauza valurilor puternice.

Cel mai recent caz este de miercuri dimineață: un bărbat care se afla cu familia în ultima zi din sejur a fost dat dispărut după ce a intrat în mare, la Jupiter, şi nu a mai ieşit la ţărm.

El a fost găsit şi adus la mal după mai bine de două ore de căutări, dar a fost declarat mort, deoarece nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Potrivit salvamarilor, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, era din Craiova, iar miercuri ar fi fost ultima zi de vacanţă la mare.

În jurul orei 7.00 dimineaţa, a mers pe plajă împreună cu soţia şi cu fiul lor, pentru a face o ultimă poză în mare, deşi steagurile de pe plajele din sudul litoralului sunt toate roşii, interzicând scăldatul în mare.

După ce a intrat în apă, turistul a fost luat imediat de curenţi şi târât în larg, soţia şi fiul fotografiind scenele.

 Câţiva turişti aflaţi şi ei pe plaja din Jupiter au luat unul dintre caiacele salvamarilor aflate în apropiere şi au încercat să-l împingă către bărbatul aflat în pericol, dar manevra acestora nu a reuşit, victima fiind înghiţită de valuri.
Alt turist și-a pierdut viața încercând să salveze un copil
Un alt turist a murit, marţi, la Mangalia, după ce a intrat în mare şi a dispărut în zona plajei Laguna, unde intervenise în ajutorul unei femei şi a copilului acesteia care au mers în apă, deşi scăldatul era interzis.
Trupul lui a fost adus la ţărm de valuri abia miercuri dimineaţă. Şi acesta a fost dat dispărut, fiind căutat de scafandri până la căderea întunericului.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version