Polițiștii de frontieră de la ITPF Timișoara au reușit, în noaptea de duminică spre luni, să prindă 30 de imigranți ilegali la granița României cu Serbia.

pol

Cei 30 de imigranți, 29 de cetățeni afgani și un pakistanez, doreau să treacă din Serbia în România pentru a pătrunde, astfel, pe spațiul Uniunii Europene și a ajunge, ulterior, într-un stat din vestul Europei.

Conform polițiștilor de frontieră, cei 30 de imigranți au fost descoperiți de echipajul poliției de frontieră cu ajutorul autospecialei cu termoviziune.

Cele 30 de persoane au fost descoperite ascunse în culturile agricole din apropierea frontierei cu Serbia, preluate și transportate la sediul Poliției de Frontieră.

Cei 30 de imigranți, toți bărbați, nu aveau documente asupra lor. Polițiștii români vor ancheta cazul împreună cu autoritățile din Serbia.

Polițiștii de frontieră de la noi susțin că această acțiune confirmă faptul că, după ce Ungaria a blocat granița cu Serbia, pentru a se proteja de imigranții ilegali, aceștia din urmă au început să se reruteze și caută tot mai mult să forțeze granița Serbiei cu România pentru a-și îndeplini obiectivul și a pătrund în spațiul Uniunii Europene.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version