Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu se pregăteşte să primească un grup de 500 de soldaţi americani ce vin din Polonia şi vor staţiona nouă luni pe teritoriul ţării noastre.

tancuri

Cei 500 de soldaţi americani fac parte din Batalionul 1 Fighting Eagles şi reprezintă doar o parte din brigada de peste 3.500 de soldaţi pusă de SUA la dispoziţia bazei aeriene din Bremerhaven, Germania.

Soldaţii americani vin în România cu tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.

Conform Ministerului Apărării de la noi, soldaţii americani vor participa la exerciţii de tragere în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi la exerciţii multinaţionale alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri “Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată.

Militarii americani vor fi schimbaţi după nouă luni de un alt grup de 500 de soldaţi americani, prin rotaţie urmând să se asigure o prezenţă consistentă a armatei SUA în Europa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version