Poliția de Frontieră anunță că în ultimele 24 de ore au fost prinși nu mai puțin de 53 de migranți care doreau să pătrundă ilegal din Serbia în România.

Cei 53 de migranți sunt din Pakista, Bangladesh, Irak, Siria și Palestina și au fost prinși în mai multe grupuri. Un prim grup de 19 persoane din Siria, Pakistan și Palestina a fost depistat pe direcția localităților de frontieră Lățunaș, Clopodia și Stamora Germană.

Este vorba despre zece bărbați, șapte femei și doi copii. Adulții au între 20 și 40 de ani, iar cei doi copii au 10, respectiv 12 ani.

15 bărbați din Pakistan și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, au fost depistați pe direcția localităților de frontieră Greoni și Ticvaniu Mare.

Alte 19 persoane din Irak și Pakistan au fost depistate pe direcția localităților de frontieră Nicolinț și Iam. Vorbim despre șapte bărbați, șapte femei și cinci copii. Adulții au între 18 și 40 de ani, iar copiii între 6 luni și 10 ani.

În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare din judeţul Timiş, au depistat, pe raza localităţii Cenad, doi bărbaţi, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Libia, respectiv Siria, în vârstă de 19 şi 25 de ani, care deţineau documente de solicitanţi de azil. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version