Din 15 iunie pe litoral au devenit operaționale punctele de prim ajutor controlate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin intermediul pompierilor SMURD.

Iar la nici două săptămâni de când aceste puncte de prim ajutor sunt operaționale, bilanțul este unul cutremurător. Nu mai puțin de 65 de persoane au avut nevoie de intervenția medicilor din diferite motive.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Eforie Nord, 19, apoi la Costinești, 14, și Mamaia, 13. S-au mai înregistrat urgențe în Saturn, 11 cazuri, Techirghiol, 6 cazuri, și Eforie Sud, două cazuri.

Corturile SMURD, amplasate pe cele șase plaje, sunt deservite zilnic de câte trei pompieri paramedici și sunt dotate cu echipament necesar pentru acordarea primului ajutor, cu aer condiționat, dar și cu șenilate capabile să asigure intervenția pe plaje.

Pe lângă acest aspect, reprezentanții IGSU anunță că vor efectua, constant, și verificări la hoteluri, pensiuni, baruri, terase, cluburi și parcuri de distracții.

Din 15 iunie și până acum, s-au acordat deja amenzi în valoare de peste 108.000 de lei și au fost identificate 34 de obiective care funcționau fără să aibă autorizație de securitate la incendiu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version