“Rezistăm!”, “Refuz. Rezist” este sloganul celei de a 9-a zi de proteste în fața sediului Guvernului, unde câteva mii de oameni rezistă pe ninsoare și viscol până seara târziu să-și arate nemulțumirea față de Cabinetul Grindeanu, care a scăpat, miercuri, de moțiunea de cenzură depusă de PNL.

protest a 9-a zi

UPDATE ora 22.00: Numărul protestatarilor a ajuns la 6.000 În Piața Victoriei.

Circa 4.000 de manifestanți au avut parte de o pană de curent care a afectat, în jurul orei 19:15, întreaga zonă centrală a Capitalei, după o avarie la stația de transformare București Nord.

În stațiile de metrou Piața Victoriei și Basarab, rămase în beznă, zeci de oameni au stat blocați deoarece Metrorex a decis, pentru siguranța lor, să nu opriască trenurile până la remedierea avariei”.

La ora 17.00 s-a produs un cutremur de 5,1 grade pe scara Richter, care s-a simțit și în București.

Oamenii au ridicat un om de zapadă în Piața Victoriei, pe care l-au decorat cu stegulețe.

Au dat dovadă de imaginație și în această seară cu mesajele inscripționate pe pancarte:”Sorine, clipește de doua ori dacă vrei să te salvăm!”, “Nu pot ei minți, cât putem noi gândi!”, “Autodenunț: am primit bani la pensie ca să tac” , “600.000 strigă <<Hoții!>>. Asta-nseamnă să fii mafiot”.

Evident, scandează “Nu plecăm!”.

Ce îi motivează pe manifestanți

La Cluj-Napoca, unul dintre protestatari, Bogdan Rădulescu, a trecut în revistă, la microfon, o serie lucruri care s-au întâmplat în ultima perioadă și care-i motivează pe manifestanți să continue protestele:

“Singurul protestatar din Odobești tocmai a fost chemat în instanță de către primarul PSD. În București, omul care a proiectat mesaje în Piața Victoriei a fost azi chemat cu citație la poliție. Un deputat PSD arată degetul mijlociu președintelui țării în timpul cuvântării în plen. Orașul cel mai vocal anti penal, în afara Bucureștiului, Clujul, primește de 13 ori mai puțini bani decât Teleormanul la drum. De 13 ori. Ministrul Sănătății României refuză să explice de ce amanta lui Oprescu a fost numită fără concurs directoarea Spitalului Universitar. Autocarele PSD continuă să aducă oameni din județele roșii la protestele pro PSD, că vor, că nu vor. Oameni din județele PSD-iste sunt amenințați că dacă nu ies, își pierd serviciul. Singurul lider PSD-ist care nu a susținut ordonanța, Mihai Chirica, refuză să spună vreun cuvânt negativ la adresa lui Dragnea. Apar stenograme care atestă clar și fără dubiu faptul că PSD-iști știau de pe 15 decembrie de proiectul de amnistie”, a spus el.

Proteste împotriva Guvernului Grindeanu, care nu a plătit cu nimic pentru Ordonanța penală, au loc și în alte orașe ale țării, în ciuda frigului pătrunzător: peste 2.000 de persoane la Sibiu, peste 3.000 la Cluj-Napoca – au pornit în marș din Piața Unirii prin zona centrală a orașului -, 500 la Iași, 350 la Brașov, câteva sute la Oradea și zeci de persoane la Brăila, Galați, Arad etc.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version