Reprezentanții Penitenciarului Rahova anunță decesul celui care a fost Alexandru Vișinescu, personaj considerat unul dintre cei mai mari torționari din istoria României.

sursa foto jurnalul.ro

Vișinescu avea 93 de ani și a murit pe unul dintre paturile penitenciarului amintit. Fusese condamnat la 20 de ani de închisoare pentru comiterea de crime împotriva umanității.

A fost găsit vinovat de modul odios în care a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat. Numeroase persoane și-au pierdut viața din cauza tratamentului dur la care au fost supuși în perioada în care au fost deținuți în penitenciarul respectiv.

Între 1956 și 1963, Vișinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a avut ca obiectiv să-i tortureze în special pe deținuții politici și să-i supună la cazne rar întâlnite.

Încarcerat în urmă cu doi ani, Vișinescu a încercat să obțină, fără succes, întreruperea pedepsei pe motiv de boală și pentru că avea o vârstă înaintată.

În urmă cu o lună, Vișinescu a ajuns, sub supraveghere, la Spitalul Bagdasar Arseni după ce a suferit răni grave. Și-a fracturat mai multe coaste și a suferit o ruptură de splină, însă conducerea Penitenciarului a pus evenimentul pe seama unde căderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version