Un teribil accident de circulaţie s-a petrecut luni dimineaţa, la Brăila, când un tânăr de numai 27 de ani a intrat cu bolidul în oamenii aflaţi într-o staţie de transport în comun.

sursa foto infobraila.ro
sursa foto infobraila.ro

Cinci persoane au murit în urma impactului nimicitor, iar şoferul şi o altă persoană aflată pe trotuar au scăpat cu răni uşoare.

S-au vehiculat tot felul de variante, inclusiv că şoferul era drogat în momentul producerii accidentului sau că a suferit o criză de epilepsie.

După două zile în care şi-a mai recuperat puterile, şoferul a ţinut să facă şi el o declaraţie. Oarecum surprinzător, tânărul dă vina pe covoraşul din maşină care s-ar fi strâns sub pedale, iar astfel el nu a mai putut să apese pe frână.

“S-a tras mai mult covoraşul de la maşină sub pedale şi n-am mai putut, asta e, s-a întâmplat. Am intrat într-o depăşire, n-am mai controlat maşina şi asta a fost… cel mai rău îmi pare pentru persoanele decedate, condoleanţe familiilor, chiar n-aş fi vrut să se ajungă la aşa ceva”, a declarat şoferul.

Tânărul a recunoscut că a avut crize de epilepsie, dar a precizat că acestea au apărut după ce şi-a luat carnetul, în urmă cu nouă ani, iar ultima criză a avut-o în urmă cu mai mult de şase luni, ceea ce înseamnă că avea dreptul de a conduce maşina.

De asemenea, şoferul neagă că s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care s-a produs accidentul, deşi i s-au descoperit în sânge urme de diazepam, canabis şi amfetamină.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version