Actorul Florin Busuioc – alintat de colegi “Busu'” – a suferit marți seară un infarct, în timpul spectacolului Central Park, la Filarmonica Oltenia din Craiova.

El a început să se simtă rău în timpul spectacolului. A fost chemată o ambulanţă SMURD,  medicii i-au acordat îngrijiri la faţa locului și l-au transportat la unitatea primiri urgenţe a Spitalului Judeţean din Craiova.

Medicii au încercat chiar să-l transfere la Bucureşti, însă acest lucru nu a fost posibil, deoarece elicopterul nu s-a putut ridica de la sol, din cauza ceții dense.

Într-un final, actorul a fost operat de urgenţă, la Craiova, și i s-a montat un stent. Însă până la operație a mai durat ceva, deoarece șeful Clinicii de Chirurgie din Craiova, Octavian Istrățoaie, nu se afla de gardă și nu a răspuns la telefon, iar ulterior și l-a închis.

Până la urmă, intervenția chirurgicală a fost efectuată de doi medici tineri, singurii din Craiova specializați în chirurgie cardiovasculară: Paul Traşcă şi Eugen Ţieranu – rezident. Aceștia au fost chemaţi de acasă și l-au salvat pe actor. Însă unul dintre ei nu este angajat la această clinică, inaugurată relativ recent – în aprilie -, el aflându-se încă în perioada de rezidențiat, care se încheie la sfârșitul acestui an. Acest rezident a încercat să se angajeze la această clinică, dar nu a reușit până acum – deoarece posturile sunt blocate -, iar din ianuarie ar putea deveni șomer. Iată însă că această intervenție chirurgicală – asumată de managerul Spitalului Județean Craiova – îi va putea aduce mult râvnita angajare.

Celălalt medic chirurg – și el tânăr – este angajat al clinicii, dar nu ar fi putut opera singur, în lipsa rezidentului.

Surse medicale spun că situaţia e mai gravă la spitalul din Craiova şi asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu îşi asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secţiei şi acoperirii intervenţiilor de o asemenea amploare.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat marți seară că starea actorului este gravă.

Vestea bună a venit însă miercuri dimineață, de la purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Geormăneanu: “Pacientului i-a fost montat un stent, iar acesta este în afara oricărui pericol”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version