Primăria Sectorului 5 al Capitalei va acorda un ajutor de înmormântare de 15.000 de lei pentru mama și cele 3 fetițe care au murit joi dimineață sub roțile trenului.

foto Jean Mihai Pâlșu

Decizia a fost luată de primarul Daniel Florea, în ciuda faptului că cea care a decis să-și pună capăt zilelor, de mână cu copiii ei, nu mai locuiește în București, ci în comuna Brănești.

Iată precizările Primăriei:

În urma tragediei petrecute joi, 17 august 2017, în familia Braunstein, primarul Daniel Florea a dispus acordarea unui ajutor de urgență în cuantum de  15.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare.

Reamintim că pe perioada în care Braunstein Alexandra a locuit în Sectorul 5, aceasta nu a solicitat adoptarea vreunei măsuri de protecție socială în sprijinul familiei sale și nu a depus vreo documentație în acest sens la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5.

Singura măsură administrativă întreprinsă la nivelul Autorității Locale Sector 5 în cazul acestei familii a reprezentat-o realizarea de către Serviciul Autoritate Tutelară la nivelul anului 2008 a unei anchete sociale la solicitarea Judecătoriei Sectorului 5, al cărei obiect a vizat modul de întreținere, creștere și educare a minorei rezultată din căsătoria soților Braunstein, în contextul în care Braunstein Alexandra era despărțită în fapt de soțul său, iar acesta își manifestase dorința de a menține legătura cu fiica sa.

Din anchetă a rezultat faptul că Braunstein Alexandra nu mai locuia la adresa declarată din luna octombrie a aceluiași an, ci la domiciliul părinților săi din comuna Brănești”.

Tânăra decedată avea 28 de ani și a născut primul copil la 13 ani. Ea s-a sinucis pentru că nu dorea să mai aibă un copil, fiind însărcinată în luna a 6-a.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version