In ziua in care se implinesc doua luni de la tragedia din Club Colectiv, Alin Anastasescu, ultimul actionar al firmei care a ramas dupa gratii, a obtinut si el eliberarea din arest.

anastasescu1_97535600

Dupa ce Paul Gancea si Costin Mincu, actionari minoritari la Club Colectiv, au fost plasati in arest la domiciliu, Alin Anastasescu, actionarul majoritar de la Club Colectiv, a incercat sa obtina si el eliberarea din arest.

Initial, Anastasescu a incercat sa obtina anularea prelungirii mandatului de arest preventiv. Aici a avut partial succes, la decizia definitiva fiind anuntat ca trebuie sa ramana dupa gratii.

In cele din urma, Anastasescu si-a incercat norocul si cu o cerere de obtinere a unei masuri mai blande, cerere care i-a adus, intr-un final, eliberarea din arest.

Pe 28 decembrie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Anastasescu si a decis plasarea acestuia in arest la domiciliu. Procurorii de la Parchetul General au depus recurs. Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti, iar magistratii de aici au decis, miercuri, ca Anastasescu sa fie plasat in arest la domiciliu.

Astfel, la doua luni de la tragedia din Club Colectiv, care a curmat 63 de vieti, si ultimul actionar de la Colectiv ramas dupa gratii scapa de arest. Asta desi procurorii sustin ca cei trei actionari ai Clubului Colectiv sunt principalii vinovati pentru tragedia din 30 octombrie pentru ca “au incurajat suprapopularea clubului si folosirea materialelor pirotehnice, desi stiau ca locatia nu permite asa ceva”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version