Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luni seara, ca Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, să fie eliberată din arest.

Alina Bica (sursa foto: romaniatv.net)
Alina Bica (sursa foto: romaniatv.net)

Arestată preventiv în dosarul în care este acuzată că a luat şpagă, prin intermediari, de la afaceristul Horia Simu, Alina Bica a ajuns pentru a treia oară la Penitenciarul Târgşor.

A treia arestare a sa a adus-o în pragul disperării. După mai bine de o lună de stat în arest preventiv, Alina Bica a obţinut schimbare a măsurii fiind trecută în arest la domiciliu. Procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie au contestat măsura respectivă, dar magistraţii ICCJ au decis, luni seara, să respingă contestaţia procurorilor şi să permite, cu decizie definitivă, plasarea Alinei Bica în arest la domiciliu.

Rămâne de văzut dacă Alina Bica va putea fi dusă până la domiciliul ei, reprezentanţii fostei şefe DIICOT afirmând în mai multe rânduri că Alina Bica are mari probleme de sănătate din cauza condiţiilor de după gratii.

Vă reamintim că în acest dosar Alina Bica este acuzată că a încasat 17.500 de euro din partea afaceristului Horia Simu, prin intermediari. De banii respectivi, fosta şefă a DIICOT trebuia să-şi folosească influenţa şi să obţină pentru Simu schimbarea unui procuror de caz plus o decizie de clasare, decizie pe care a şi obţinut-o.

Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, Şerban Pop, fostul şef al ANAF, a fost trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, el fiind practic omul care a intermediat relaţia dintre Bica şi Simu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version