Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri, ca Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, şi Şerban Pop, fostul şef al ANAF, să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Alina Bica (sursa foto: romaniatv.net)
Alina Bica (sursa foto: romaniatv.net)

Cei doi fuseseră arestaţi preventiv la începutul lunii septembrie, fiind acuzaţi de fapte de corupţie într-un dosar în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că Alina Bica şi Şerban Pop au primit bani pentru a-l favoriza pe afaceristul Horia Simu.

Totuşi, Alina Bica nu poate părăsi Penitenciarul Târgşor din cauza problemelor medicale care au pus stăpânire pe corpul ei. Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a anunţat că fosta şefă a DIICOT se află într-o situaţie extrem de dificilă şi s-a decis internarea ei la spitalul Penitenciarului din Târgşor.

“Este internată de mai bine de o săptămână, iar transportarea de la Târgşor la Bucureşti este extrem de dificilă în aceste condiţii. Medicii au preferat să o ţină în continuare internată. Nu ne-am creat o strategie de apărare victimizând clientul. Doamna Bica este un om nevinovat şi nu mi-ar permite să mă folosesc de starea medicală în indiferent ce strategie aş aborda în apărare. A slăbit îngrozitor de mult. Nu este bine”, a declarat Laura Vicol.

Apropiaţii Alinei Bica se tem că procurorii DNA nu şi-au jucat ultima carte în acest dosar şi că efectuarea navetei Târgşor – Bucureşti ar afecta-o şi mai mult pe Alina Bica, deja aflată pe marginea prăpastiei din cauza încarcerării sale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version