Operatorii de servicii publice sau cei care execută lucrări în numele acestora în București, pe carosabil sau trotuare, vor fi amendați cu sume mult mai mari decât cele prevăzute în prezent, dacă nu semnalizează corespunzător cu indicatoare, iar pe timpul nopții cu panouri cu lămpi cu lumină galbenă perimetrul lucrărilor.

Astfel, pentru persoanele fizice amenzile vor fi cuprinse între 500 și 3.000 lei, față de 100-500 lei în prezent, iar pentru persoane juridice, între 1.500 și 5.000 de lei, de la 500 – 2.500 lei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat în acest sens, in sedinta de joi, modificarea HCGMB nr. 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru executia lucrarilor de constructii pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Primarul general Gabriela Firea a declarat: “Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute sau chiar tragice generate de lucrările semnalizate defectuos, am inițiat o Hotărâre de Consiliu General prin care se introduce explicit, în textul Brevetului Verde, instituit cu scopul diminuării disconfortului creat traficului auto și pietonal de lucrările de construcții, dispoziția ca lucrările de intervenție realizate de operatorii de servicii publice sau în numele acestora, pe carosabil sau trotuare, să fie semnalizate corespunzător cu indicatoare, iar pe timpul nopții cu panouri cu lămpi cu lumină galbenă”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version