Inspectorii ANAF anunță că au reușit să blocheze, la granița Ungariei cu România, un ansamblu auto ce transporta bunuri din Ungaria în România fără toate documentele justificative legale.

Printre bunurile descoperite și confiscate de inspectorii ANAF se regăsesc 37.000 de sutiene, 27.600 de perechi de încălțăminte pentru femei, 708 rucsaci, 240 bodyuri, 480 de poșete și 15.478 de perechi de pantaloni de damă.

Transportatorul a primit două avertismente contravenționale, iar întreaga marfă a fost confiscată, fiind evaluată la aproape 1,55 milioane de lei.

S-a luat această decizie după ce inspectorii ANAF au stabilit că “beneficiarul bunurilor, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru femei, era o societate din Austria, care nu este înregistrată fiscal în România, nu are puncte de lucru și nu are atribuit cod de TVA de către autoritățile fiscale din România. Din verificările efectuate s-a stabilit că firma din Austria are ca obiect de activitate alimentație publică, iar administratorul de drept al acestei societăți nu a încheiat tranzacția în numele societății austriece privind articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte din Ungaria, rezultând că mărfurile urmau a fi introduse pe piața de desfacere din România cu eludarea obligațiilor fiscale”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version