După două accidente recente soldate cu zeci de răniți în autobuze cu care fac naveta, circa 1.000 de angajați ai Uzinei Dacia Mioveni protestează, vineri, față de condițiile de transport si cer schimbarea firmei care le asigură deplasarea la locul de muncă.

accident-autobuz-dacia, smurd-pompieri-550x413

Angajații care au ieșit din schimbul de noapte au refuzat să urce în autobuzele care îi așteptau și s-au strâns pe platoul din fața uzinei. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de starea în care se află mijloacele de transport, dar și de lipsa de experiență a șoferilor.

“Absența școlilor profesionale se vede și la ei. Mai sunt școli pentru șoferi? Îi luăm de pe stradă, le dăm carnetul (…) și punem viața a 40 de oameni în mâna unui copil care dorește și el să aibă de lucru, dar el nu are o calificare necesară. El nu știe că nu are voie să urce într-o mașină care nu are sistem de siguranță”, a spus viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Ion Iordache.

Ultimul accident a avut loc pe 25 noiembrie, la Pitești, când două autobuze în care se aflau peste 80 de angajați de la Dacia s-au ciocnit violent, 17 persoane fiind rănite.

În 2 august, două autobuze cu muncitori au intrat în coliziune pe o șosea din localitatea argeșeană Vulturești, autoritățile activând planul roșu de intervenție. În urma evenimentului rutier, 13 persoane au fost transportate la spitalele din Pitești și Mioveni.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version