Peste 1.000 de angajaţi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului s-au aflat joi, la prânz, într-o grevă de avertisment de două ore.

Angajaţii ANPM au protestat între orele 11.00 şi 13.00 din cauza salariilor mici, dar mai ales a faptului că “cei în măsură îşi bat joc de noi şi nu vor să alinieze salariile din sistem la cele din Ministerul Mediului”.

Peste 100 de persoane au protestat doar în faţa sediului ANPM din Bucureşti, însă Ciprian Şoavă, unul dintre liderii de sindicat care au organizat acest protest, a precizat că “această acţiune de protest are loc în toată ţara, în cele 42 de agenţii judeţene. Fiecare îşi manifestă nemulţumirea timp de două ore în faţa instituţiei”.

Acelaşi Şoavă a precizat că acţiunea de joi este ultima de acest gen şi că sindicaliştii pregătesc declanşarea conflictului de muncă “pentru că noi am mai protestat şi pe 14 şi 21 martie şi nu s-a întâmplat nimic”.

Liderul de sindicat atrage atenţia că “dacă declanşăm conflictul de muncă, blocăm total întregul sistem. Vorbim aici de diminuarea ratei de absorbţie a fondurilor europene şi imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului. Orice investiţie, orice activitate se desfăşoară în baza unui acord sau autorizaţie de mediu, iar atunci noi nu vom mai emite aceste acte şi consecinţele se vor vedea”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version