Angajații de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) sunt ultimii care intră în hora amenințărilor cu proteste și grevă.

Oamenii sunt extrem de nemulțumiți din cauza restanțelor financiare și spun că este posibil ca, în curând, să nu mai poată fi în stare să localizeze cutremurele și să estimeze magnitudinea acestora.

Asta pentru că Guvernul nu a dat drumul banii necesari pentru menținerea în folosință a rețelei de observatoare seismologice.

Reprezentanții INFP recunosc că au parteneriat cu Air Force Technical Application Center și că AFTAC finanțează în proporție de 99,9% funcționarea sistemului de observatoare de la noi, dar spun și că este absurd că autoritățile române nu sunt în stare să asigure o finanțare de 0,1%, care ar însemna în jur de 230.000 de lei pe an.

Asta pentru că nu s-au mai primit bani de la stat de la jumătatea lunii decembrie, iar angajații INFP au ajuns să înlocuiască baterii și alte dispozitive din banii personali.

Care oricum sunt mai puțini decât anul trecut pentru că angajații au acceptat să renunțe pe o perioadă nedeterminată la bonurile de masă tocmai pentru a-și primi salariile întregi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version