Angajaţii din administraţia publică şi administraţia locală sunt nemulţumiţi de prevederile proiectului Legii salarizării unitare şi ameninţă în continuare cu tot felul de proteste.

sursa foto libertatea.ro

De altfel, chiar joi, angajaţii din mai multe primării au intrat în grevă japoneză. Reprezentanţii instituţiilor respective anunţă că acest lucru nu prevede o schimbare a programului sau a modului în care se lucrează.

Greva japoneză înseamnă că toţi cei care au aderat la acest lucru vor lucra conform programului normal, doar că vor purta câte o banderolă albă pe braţ.

Angajaţii primăriilor din Alba Iulia, Cluj sau Braşov şi cei din Consiliul Judeţean Constanţa sunt doar câţiva dintre sindicaliştii intraţi joi în grevă japoneză.

Oamenii susţin că “măsura de protest a fost luată ca urmare a modului de desfăşurare a dezbaterilor publice în Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din Senat, pe seama proiectului legii”.

Sindicaliştii prefaţează, astfel, protestul anunţat pentru marţi, 30 mai, când peste 10.000 de oameni ar urma să-şi strige oful în centrul Capitalei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version