Peste 100 de angajați ai Penitenciarului Drobeta Turnu Severin au ieșit, luni dimineața, în stradă pentru a protesta față de problemele existente în sistem.

penitenciar

Oamenii sunt nemulțumiți în special de condițiile total nepotrivite în care trebuie să-și facă meseria, dar și din cauza inechităților salariale din sistemul de apărare și ordine publică.

Mai mult, angajații Penitenciarului Drobeta Turnu Severin consideră că ministrul Justiției, Raluca Prună, este depășită de situație și ar trebui să-și dea demisia.

“Doamna ministru al Justiției ne discriminează salarial la nivel de ramură de activitate în categoria personalului din siguranță și ordine publică. Săptămâna trecută, dumneaei nu a dat un răspuns colegilor noștri. A ocolit să dea răspunsuri clare, considerând dumneaei că cel mai bine este să ne amenințe, să ridice tonul la noi și să considere că în România acordarea drepturilor reprezintă un lux”, a declarat Mihai Bărbulescu, președintele Sindicatului Danubius-Drobeta din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

Angajații penitenciarului amintit sunt nemulțumiți și din cauza faptului că trebuie să lucreze ore suplimentare, de cele mai multe ori neplătite, pentru a acoperi lipsa de personal.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version