Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul de Interne îi instruiesc pe angajaţii Primăriei Sectorului 6 Bucureşti în domeniul prevenirii corupţiei.

dga, anticoruptie
Sursă foto: DGA

Pe parcursul anului 2015 au fost organizate mai multe sesiuni în urma cărora a fost elaborat un „Îndrumar de integritate”, distribuit, din dispoziţia primarului Rareş Mănescu, tuturor subalternilor săi.

Lucrătorii DGA le-au expus angajaţilor primăriei legislaţia incidentă domeniului corupţiei şi sancţiunile aplicate în caz de nerespectare a acesteia, modurile de sesizare a faptelor şi instituţiile anticorupţie cu atribuţii în domeniu din România, precum şi studii de caz şi cazuistică referitoare la dimensiunile fenomenului corupţiei.

dga coruptie, indrumar 2

„Îndrumarul de integritate a fost realizat ca urmare a Protocolului de colaborare încheiat între Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Primaria Sectorului 6. Materialul îşi propune să contribuie la creşterea gradului de informare, atât a personalului cu funcţii de conducere, cât şi a celui cu funcţii de execuţie din cadrul primăriei, cu privire la noţiunile de bază referitoare la corupţie”, se arată în comunicatul primăriei, remis redacţiei.

dga indrumar 1

„Corupţia continuă să fie identificată ca o piedică în prestarea serviciilor publice de calitate la nivel central şi local, ca un fenomen ce subminează administrarea eficientă a fondurilor publice şi obstrucţionează înfăptuirea justiţiei, afectând totodată mediul de afaceri. Fenomenul corupţiei poate fi stopat dacă se vor face cunoscute consecinţele sale, tocmai de aceea încurajez activitatea de prevenire a corupţiei”, precizează primarul Rareş Mănescu, în comunicat.

Linia telefonică gratuită 0800.806.806 a Direcţiei Generale Anticorupţie se află permanent la dispoziţia cetăţenilor Sectorului 6, pentru sesizări privind fapte de corupţie despre care orice membru al comunităţii are cunoştinţă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version