Sute de angajaţii ai postului naţional de radio sunt aşteptaţi să protesteze, luni, în dreptul Palatului Parlamentului.

sursa foto radiovacanta.ro
sursa foto radiovacanta.ro

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile sunt pe punctul de a decide eliminarea taxei radio-tv. Un proiect de lege, propus de PSD şi adoptat de Senat, prevede eliminarea taxei respective şi asigurarea finanţării Radio Televiziunii Române cu bani de la stat.

Nici cei de la Radio România şi nici cei de la TVR nu sunt mulţumiţi cu această decizie. Există teama faptului că cele două îşi pierd autonomia, independenţa şi credibilitatea în exercitarea misiunii.

De asemenea, reprezentanţii celor două instituţii se tem că “se creează premisele unei dependenţe puternice faţă de factorii politici”.

Răzvan Theodorescu, Stelian Tănase, Nora Rebreanu, Andras Istvan Demeter, Stere Gulea, Tudor Giurgiu sau Claudiu Săftoiu sunt doar câteva nume grele care au semnat deja o scrisoare publică prin care solicită menţinerea taxei radio-tv.

Rămâne de văzut dacă plenul Camerei Deputaţilor le va da câştig de cauză. Până la reunirea plenului este aşteptat avizul Comisiei pentru buget care ar urma să se reunească luni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version