Mii de soldați NATO vor participa, până pe 20 iulie, la Saber Guardian 2017, cel mai mare exercițiu militar desfășurat în această parte a Europei în ultimele decenii.

sursa foto aradon.ro

Vor avea loc numeroase acțiuni în România, Ungaria și Bulgaria, urmând ca săptămâna viitoare o mare parte dintre soldații participanți la acțiunile din România să se întâlnească inclusiv cu președintele Klaus Iohannis.

Ca o avanpremieră a acestui exercițiu, armata română și cea americană și-au expus utilajele și armamentul în Piața Centrală din Arad, în cadrul unei expoziții de mari dimensiuni.

Armata Română a expus șase transportoare blindate, dintre care trei moderne de tipul Mowag Piranha IIIC și trei mai vechi de tipul TAB 77.

Americanii au răspuns cu transportoare blindate Stryker, blindate Humvee, utilaje tehnice și un blindat special – Buffalo – proiectat pentru lupta cu minele și dispozitivele explozive improvizate.

În plus, au fost prezentate diferite colecții de puști de asalt, lansatoare de grenade și mitraliere montate pe blindate, iar soldații români și americani au stat de vorbă cu trecătorii și au acceptat să facă poze cu aceștia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version