Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi cei ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov anunţă că au mari probleme cu găzduirea persoanelor fără adăpost în centrele special organizate în acest sens în Capitală.

sursa foto b365.ro
sursa foto b365.ro

Pe de o parte, centrele sunt deja aglomerate, în condiţiile în care sunt peste 1.000 de locuri disponibile, iar 70% dintre acestea sunt deja ocupate.

Pe de altă parte sunt probleme din cauza absenţei posibilităţii de a oferi îngrijiri medicale de urgenţă, dar mai ales din cauza numărului mare de persoane fără adăpost care se prezintă sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceste lucruri fac extrem de dificilă încercarea de a menţine un climat civilizat în facilităţile respective.

Într-un apel fără precedent, Alis Grasu, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a precizat că solicită Administraţiei Spitalelor ca fiecare spital de stat să aloce un număr de paturi “acelor persoane care au halenă alcoolică şi nu sunt primite în adăposturi şi pentru acele persoane care au afecţiuni cronice, acutizate sau mai puţin acutizate, care nu se pot servi singure şi care ar trebui duse într-un spital, nu într-un adăpost, unde spaţiul este deja foarte aglomerat”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version