Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis, marți, o avertizare meteo COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ.

Avertizarea este valabilă în perioada marți, 16 ianuarie, ora 17.00 – miercuri, 17 ianuarie, ora 20.00 și vizează în special județe din sudul Banatului, Oltenia și Transilvania.

Conform specialiștilor ANM, ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice prognozate, reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie își asumă posibilitatea de a actualiza prezentul mesaj.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version