Un incident deosebit de grav s-a petrecut, miercuri dimineața, în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Poienile de sub Munte, județul Maramureș.

În momentul în care a văzut un echipaj al polițiștilor de frontieră, șoferul unui autoturism de teren a întors brusc mașina și s-a deplasat către localitatea Repedea.

Oamenii legii și-au dat seama că, foarte probabil, vorbim de prezența în zonă a unor contrabandiști astfel că au purces la urmărirea autoturismului respectiv.

Polițiștii au reușit să blocheze mașina, iar unul dintre agenți s-a deplasat către ea pentru a-i legitima pe șofer și pe pasageri. În momentul în care s-a apropiat de mașina respectivă, polițistul de frontieră a fost luat la bătaie de cei prezenți în autoturismul de teren.

Mai mult, contrabandiștii au început să-l stropească cu benzină pe polițist și să-l amenințe că-i vor da foc. Colegul polițistului a intervenit, nu înainte de a solicita prin stație prezența unor echipaje suplimentare.

Spiritele au degenerat și polițiștii de frontieră s-au luat la bătaie cu aproximativ 30 de persoane care au venit în susținerea contrabandiștilor.

În cele din urmă, oamenii legii au făcut uz de armă pentru a potoli spiritele. Doi agresori, șoferul și un apropiat, au fost reținuți, iar cei doi polițiști bătuți inițial au fost transportați de urgență la spital.

Primul polițist care a intervenit are probleme mai grave. El a fost transportat la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus cu traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul feței, traumatisme la umărul stâng și mâna dreaptă, arsură chimică la nivelul feței și intoxicație cu vapori de benzină.

Atacatorii au dosar penal pentru ultraj și vor fi prezentați magistraților de la Judecătoria Vișeu de Sus cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version