Municipiul Vaslui trece printr-o situație mai rar întâlnită, localnicii neavând posibilitatea să se scale în ștrandul din localitate.

sursa foto nwradu.ro

Iar această situație nu s-a ivit de ieri, de azi, ci datează încă din 2014, de când bazinele ștrandului din Vaslui au fost ferecate. Motivul este incredibil. Autoritățile locale nu găsesc măcar un salvamar autorizat care să asigure serviciul de supraveghere și intervenție.

Astfel că cei care merg la ștrand în Vaslui nu au posibilitatea decât să facă plajă și să se răcorească la dușuri. 

În 2014, bazinele au fost închise după ce un adolescent a murit înecat, iar poliția a descoperit că serviciul de supraveghere și intervenție era asigurat de un singur angajat al Primăriei care nu deținea autorizație de salvamar și nu a reușit să intervină în mod corespunzător în momentul producerii tragediei.

În cazul în care s-ar găsi măcar un salvamar, bazinele s-ar deschide, iar localnicii nu ar mai intra gratis în ștrand. Totuși, ei ar plăti un preț modic pe bilete, în jur de 5-7 lei, mult sub costul unei vizite efectuate la singura piscină privată în aer liber din municipiu unde prețul unui bilet variază între 25 și 50 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version