Duminică au murit trei răniţi în catastrofa din Club Colectiv: doi de dimineaţă, la Spitalul Floreasca, iar pe seară bateristul trupei Goodbye to Gravity (GTG), Bogdan Enache, care a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transferat cu un avion în Elveţia. 

incendiu club colectiv
Tavanul în flăcări din Club Colectiv, care le-a căzut în cap spectatorilor

Aseară a mai decedat o persoană la Spitalul de Arşi,  astfel că bilanţul catastrofei de acum 9 zile de la Club Colectiv a ajuns la 45 de morţi.

Ieri au decedat 9 persoane aflate în stare critică la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar-Arseni, de Arşi, plus doi răniţi transportaţi în Olanda.

Astăzi, cele două persoane decedate sunt o tânără de 26 de ani care lucra la Club Colectiv şi un cetăţean turc, student.

Dr. Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Floreasca,  a declarat că “am transmis chiar din prima zi că aceasta (arsura – n.r.) este o boală foarte grea iar riscul vital creşte semnificativ în momentul în care se asociază cu arsuri de căi respiratorii”.

“Răniţii care au decedat în această dimineaţă au arsuri respiratorii severe şi au asociat şi inhalarea de gaze toxice. Nu au putut supravieţui dozei de substanţe otrăvitoare importante. Încă de la început v-am spus că există riscul să nu supravieţuiască”, a precizat dr. Lascăr.

“Baza chirurgicală a fost rezolvată în primele zile, dar a rămas problema asta (a arsurilor de căi aeriene şi inhalării de gaze toxice -n.r ede.). Numai Dumnezeu ştie cum vor evolua şi celelalte cazuri. Din cele 56 de cazuri noi am reţinut pacienţii cei mai grav”, a adăugat medicul.

Ioan Lascăr a mai spus că şi ceilalţi răniţi de la Floreasca aflaţi în stare critică “au grad de otrăvire”, astfel că sunt şi ei supuşi aceluiaşi risc.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version