Un val de ploi torenţiale s-a abătut, duminică seara, asupra municipiului Bucureşti şi a altor localităţi din 17 judeţe.

sursă foto: totb.ro

Conform celor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii au fost obligţi să intervină în 62 de localităţi afectate de ploi torenţiale şi vijelii.

Au fost afectate localităţi din Argeş, Bacău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Neamţ, Prahova, Sibiu, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.

A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea a 172 de copaci doborâţi de vânt şi scoaterea apei din 13 locuinţe, opt curţi şi cinci subsoluri.

Au fost distruse, total sau parţial, acoperişurile de la 114 clădiri, dintre care 105 case şi cinci blocuri. Din acest punct de vedere, cele mai afectate judeţe au fost Cluj şi Harghita.

În Bucureşti, au fost inundate două curţi, iar patru copaci au fost doborâţi de vânt. În Ilfov au fost inundate şase curţi, un copac a căzut pe carosabil, iar un autoturism a rămas blocat în apă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version