Blocul din Sectorul 5 al Capitalei care a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă lăsând fără acoperiș 54 de familii nu avea niciun fel de autorizații – nici de construire, nici de securitate la incendiu.

În evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului blocului din Sectorul 5 care a ars pentru obținerea avizului de securitate la incendiu, anunță reprezentanții ISU.

De altfel, clădirea tip vagon ridicată în anul 2013 și care prevede 54 de apartamente prevede doar o ieșire și prin urmare este puțin probabil să aibă autorizație de construcție din partea Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Sector 5: “Nu are cum să aibă autorizație de construcție pentru că cei de la urbanism nu dau voie să faci un vagon de bloc cu o singură ieșire. Este exclus”, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax.

Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5 a deschis un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, potrivit Poliției Capitalei.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la o locuinţă care s-a extins la un bloc învecinat de pe strada Iordache Năstase, din sectorul 5 al Capitalei. Flăcările au cuprins podul casei şi mansarda blocului în mare proporţie şi s-au propagat către etajele inferioare. Blocul are dimensiune aproximativă de 20×50 metri. La faţa locului au intervenit 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version