Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Ioan Gherheș, i-a atras atenția astăzi primarului general Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului pentru analizarea problemelor urgente de mediu, că Bucureștiul este în situație de pre-infringement privind poluarea cu pulberi.

firea, gherghes 2

Unul dintre factorii care generează această problemă este traficul intens, a precizat Ghergheș, la Primăria Capitalei.

Șefa Directiei de Mediu din cadrul Primăriei, Oana Grigore, a aratat ca „luand act de aceste depasiri si primind scrisoarea motivata din partea CE, PMB a elaborat studiul privind calitatea aerului. Acest studiu cuprinde si 60 de masuri care prin implementarea lor pot duce la reducerea emisiilor de poluanti datorate traficului rutier, santierelor, terenurilor degradate etc. In acest moment suntem in ultima faza de analiza a actiunilor care vor face parte din planurile de calitatea a aerului, actiuni ce vor fi prezentate public pe site-ul pmb incepand cu sfasitul lunii septembrie”.

Gabriela Firea a insistat pe curățenie:“Calitatea aerului este o problema de care sunt foarte preocupata. De altfel, am avut o prima intalnire pe aceasta tema chiar in luna iulie, intrucat ne confruntam cu o situatie deosebita, in special in zona de nord a Capitalei. De atunci si pana acum, cetatenii au trimis pe adresa Primariei Municipiului Bucuresti peste 150 de sesizari privind mirosul dezagreabil perceput in zona cartierelor Bucurestii Noi, Pajura, Militari, Giulesti Sarbi si in localitatile Chitila si Chiajna. Au aparut sesizari si din partea de sud a Capitalei”.

Referitor la spatiul verde din Capitala, primarul general a aratat ca dupa intalnirea din iulie dedicata situatiei parcurilor, au fost luate primele masuri concrete: din 15 septembrie, programul de curatenie in parcuri, timp de doua saptamani. De asemenea, in fiecare parc vor fi plantati arbori si arbusti, dar si plante bienale crescute in serele proprii ale ALPAB.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version