Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

CAZUL FLORIN POPESCU. Emile Kharrat, cenzor şi audit financiar la Avicola Crevedia

În rechizitoriul procurorilor DNA, se tot face vorbire despre faptul că un “audit financiar” l-a pus în legătură pe Florin Popescu cu şefii Grupului AGROLI, Bou Ezzedinne şi Rami Ghaziri.

Libanezul Emile Kharrat, cenzor şi audit financiar, “pescuieşte” de mulţi ani în apele adânci şi murdare din judeţul Dâmboviţa. Emile Kharrat a fost interfaţa multor întâlniri desfăşurate la solicitarea celor doi şefi, Ghaziri şi Ezzedinne cu diferite persoane politice locale şi de la centru
Libanezul Emile Kharrat, cenzor şi audit financiar, “pescuieşte” de mulţi ani în apele adânci şi murdare din judeţul Dâmboviţa. Emile Kharrat a fost interfaţa multor întâlniri desfăşurate la solicitarea celor doi şefi, Ghaziri şi Ezzedinne cu diferite persoane politice locale şi de la centru

 

Deputatul PSD, Ion Stan ştie foarte bine cine este Emile Kharrat. De asemenea, Emilian Rusu, şeful AJFP Dâmboviţa, omul pesedistului Stan, are cunoştinţe vaste despre metodele “pescăreşti” puse în practică deEmile Kharrat.

Iată cine sunt cenzorii de la Avicola Crevedia:

Românca STANCIA TOADER – cenzor supleant

Românca VIRGINIA IOAN – cenzor

Românca LAVINIA GHIŢĂ – cenzor

Românca NORA BIRZAN – referent audit

Libanezul EMILE KHARRAT – cenzor

 DNA şi Povestea misteriosului audit financiar şi cenzor

În sarcina misteriosului audit financiar şi cenzor” de la Grupul AGROLI, procurorii DNA au reţinut mai multe fapte de corupţie. Să vedem despre ce este vorba:

1. În luna ianuarie 2012, auditorul financiar şi cenzor la SC Avicola Crevedia SA, i-a făcut cunoştinţă administratorului cu Florin Popescu. Discuţiile au avut un caracter protocolar, Florin Popescu dându-i asigurări administratorului că îl va sprijini în activităţile economice derulate, având în vedere că societăţile comerciale administrate sunt mari contribuabili la bugetul de stat.
2. La sfârşitul lunii martie 2012, auditorul financiar l-a condus pe Florin Popescu la biroul administratorului situat în incinta SC Avicola Crevedia SA. În cursul acestei întâlnirii, Florin Popescu i-a cerut o cantitate de aproximativ 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone) pentru a o distribui cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în scop electoral, având în vedere că în luna iunie a aceluiaşi an urmau să aibă loc alegeri locale la care Florin Popescu candida pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.
3. Administratorul a acceptat cererea lui Florin Popescu şi l-a desemnat peauditorul financiar să se ocupe de livrarea efectivă a produselor în locaţiile ce urmau a fi indicate de actualul deputat.
4. În primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei întâlniri pe care Florin Popescu a avut-o la restaurantul unui hotel din Târgovişte cu administratorul şi auditorul financiar, acesta din urmă i-a cerut unui martor să accepte să depoziteze cantitatea de pui grill destinată lui Popescu în camerele frigorifice ale firmei sale, SC Minion SRL Târgovişte.
5. Procurorii mai susţin că auditorul financiar avea cunoştinţă de existenţa acelor camere frigorifice întrucât SC Minion SRL era un client al SC Avicola Crevedia SA.
6. Pentru a elimina riscul descoperirii faptei de corupţie, auditorul financiar i-a comunicat martorului că puii sunt destinaţi unei acţiuni caritabile organizate de CJ Dâmboviţa sub coordonarea lui Florin Popescu.
7. Iniţial, martorul a refuzat dar la insistenţele auditorului a acceptat ca tirurile ce urmau să asigure transportul puilor să fie direcţionate la SC Minion SRL Târgovişte, al cărui sediu era cunoscut de conducătorii auto şi de acolo să fie preluate de persoanele care îi acordau sprijin lui Florin Popescu.
8. Auditorul financiar l-a chemat pe un alt martor care coordona în fapt angajaţii SC Synergy Invest SRL ce îşi desfăşurau activitatea SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL şi i-a cerut să organizeze transportul cantităţii de 60 tone pui grill de la antrepozitul menţionat la Târgovişte, fără a-i da alte detalii.
9. În aceeaşi zi, martorul l-a informat pe administrator despre cerereaauditorului financiar, iar administratorul i-a confirmat că poate organiza transportul…
10. Pentru a disimula fapta de corupţie şi a împiedica descoperirea ei fie în timpul transportului, fie în ipoteza declanşării unor cercetări ulterioare, o martoră economist la SC Synergy Invest SRL a întocmit, la cerereaauditorului financiar, avizul de însoţire a mărfii pentru cantitatea de 20.691,2 kg pui grill, având la rubrica furnizor – SC Synergy Invest SRL iar la poziţia cumpărător – SC Avicola Crevedia SA (adică îşi cumpăra proprii pui)’, mai arată procurorii.
11. Întrucât transportul a întârziat din cauza unei defecţiuni tehnice la autovehicul, auditorul financiar s-a deplasat personal la sediul SC Antrepozite Frigorifice PGA SRL, unde a încercat să urgenteze plecarea tirului către Târgovişte. Cu această ocazie, i-a cerut conducătorului auto să se oprească şi să-l aştepte în momentul în care va ajunge în dreptul drumului de acces spre SC Avicola Crevedia SA. Conducătorul auto s-a conformat şi la locul indicat a venit auditorul financiar la cererea căruia i-a predat avizul de însoţire a mărfii din 4 aprilie 2012.
12. Ulterior, auditorul financiar i-a dat documentul unei referente cerându-i să transcrie datele pe un alt tipizat de aviz de însoţire a mărfii dintr-un avizier arhivat însă la poziţia cumpărător, în loc de SC Avicola Crevedia SA, să consemneze SC Minion SRL’, mai spun anchetatorii, care notează faptul că avizul de însoţire a fost schimbat prin fals pe traseu prin schimbarea cumpărătorului.
13. Referenta a dat curs cererii (auditorului financiar) şi a folosit avizierul aferent perioadei 21 mai 2010 – 13 iulie 2011, în mijlocul căruia se aflau câteva file necompletate, transcriind datele dintr-un aviz în altul, cu excepţia celor de la poziţia cumpărător, unde a consemnat SC Minion SRL.
14. După ce a preluat avizul de însoţire a mărfii întocmit în fals, auditorul financiar l-a înmânat şoferului şi i-a cerut să-şi continue deplasarea, iar la intrarea în Târgovişte să staţioneze şi să-l aştepte.
15. La scurt timp a ajuns şi auditorul financiar care i-a luat avizul de însoţire a mărfii, spunându-i că va fi contactat şi dirijat spre locul unde urmau să fie descărcate produsele…
16. Ca şi în ziua precedentă, aceeaşi referentă a întocmit la cerereaauditorului financiar avizul de însoţire a mărfii din 5 aprilie 2012 pentru cantitatea de pui menţionată, având la rubrica furnizor SC Synergy Invest SRL iar la poziţia cumpărător SC Avicola Crevedia SA.
17. Ea a înmânat documentul şoferului, care s-a deplasat potrivit indicaţiilorauditorului financiar până la intrare în SC Avicola Crevedia SA, unde i-a predat acestuia din urmă avizul de însoţire a mărfii.
18. Pe baza acestui document, din dispoziţia auditorului financiar s-a întocmit avizul de însoţire a mărfii din 5 aprilie 2012.
19. Documentul de transport a fost predat şoferului de auditorul financiarcare i-a cerut să oprească tirul la intrarea în municipiul Târgovişte, unde va veni o persoană care îl va conduce la locul de descărcare…

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv