Premierul Dacian Cioloș a avertizat astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, că o exacerbare a pensiilor speciale riscă să pună în pericol sistemul de pensii, chiar dacă România a avut o creştere economică ”bună” în acest an și mizează pe un avans de 4,8% față de anul trecut.

ciolos parlament, senat, tariceanu 2

El a ”insistat” pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru valorificarea ”în mod pozitiv” a acestei creşteri economice, dar şi pentru a susţine financiar pensiile.

”Pentru că acolo unde avem pensii contributive, avem şi un sistem de pensii durabil. O exacerbare a pensiilor speciale, care ies în afara sistemului contributiv, riscă să pună în pericol sistemul de pensii cu atât mai mult cu cât nu avem o creare şi de locuri de muncă”, a spus Cioloş.

Recent, Senatul a aprobat pensii speciale pentru profesori și personalul medical de la serviciile de ambulanță.

Pensii speciale au artiștii, magistrații, parlamentarii și era cât pe-aci să aibă și primarii, numai că judecătorii CCR au declarat de două ori neconstituțională legea. 

Dacian Cioloș a prezentat astăzi Parlamentului un raport cu privire la execuția bugetară. El a fost convocat de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

“S-a decis invitarea prim-ministrului în Parlament pentru a prezenta un raport cu privire la execuția bugetului, pentru că, în spațiul public, au apărut tot felul de informații contradictorii”, a declarat șeful Senatului.

Însă și liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a chemat la raport pe premier.

La ședința Parlamentului au fost prezenți 347 de deputați și senatori, precum și mai mulți miniștri.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version