Timp de aproape cinci ore, aproximativ 1.500 de protestatari s-au adunat marți în fața Palatului Cotroceni, pentru a treia zi consecutiv, manifestând împotriva președintelui Klaus Iohannis.

protest cotroceni 1

Sunt susţinătorii Cabinetului Grindeanu și îl consideră vinovat pe șeful statului că a intervenit în scandalul Ordonanței de urgență nr. 13, prin care au fost modificate, pe furiș, Codurile penale.

”Demisia, demisia”, “Ieși afară, trădător de țară”, au scandat protestatarii.

Ei au cerut suspendarea președintelui Iohannis, dar și demisia procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Pe pancartele pe care le purtau se putea citi: ”Țara plânge, Iohannis râde”, ”Plagiat evident! Kovesi, demisia!”, ”Serviciile secrete au trădat țara”, ”Pentru ură și dezbinare, vrem suspendare”, ”Mediator, nu meditator”, ”Iohannis, tu nu ești românul meu”, ”Nu uitați de părinți și bunici într-o mare de lozinci”.

Protestul s-a încheiat la ora 22.00, însă cei mai mulți au început să plece încă de la ora 19.00. Mai multe autocare și microbuze cu numere de Olt și Dolj i-au așteptat să îi întoarcă acasă. Unul dintre manifestanți a recunoscut că este dintr-o comună din Olt, iar când a fost întrebat de reporteri cum l-a luat microbuzul pentru a-l aduce la Palatul Cotroceni, acesta a răspuns: “De pe drum”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version