Sorin Chiriță, city-managerul Bucureștiului, a anunțat, joi, că și-ar dori impunerea unei taxe împotriva poluării pentru mașinile înmatriculate în Capitală sau care tranzitează Bucureștiul.

Chiriță consideră că unul dintre principalele motive pentru care traficul a devenit atât de aglomerat în București este că a crescut constant numărul autoturismele.

Iar acest lucru a fost posibil și din cauza faptului că în București nu există o taxă împotriva poluării. Acest lucru îl face pe Chiriță să exclame că “la noi e moca să poluezi”.

City-managerul Capitalei consideră că “măsurile luate de alte capitale europene au fost îmbunătățirea transportului public, măsuri de reducere a accesului cu autoturismul în zonele centrale, piste de biciclete și nu în ultimul rând, încurajarea populației pentru o mobilitate, utilizând tansprotul public, bicicleta, și pe distanțe scurte mersul pe jos. Numărul de autoturisme în Municipiul București este în continuă creștere, iar una din cauze este și lipsa unei taxe de poluare. Am mai spus-o, la noi e moca să poluezi, este moca să arunci deșeuri la grămadă”.

Autoritățile au încercat în mai multe rânduri să implementeze o astfel de taxă, inclusiv că s-a numit taxa de mediu sau taxa de timbru. Ultima astfel de taxă a fost eradicată în februarie anul trecut, când Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a pus bazele unei legi prin care se eliminau 102 taxe considerate a fi nefiscale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version