Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat joi, la două zile după declaraţiile ministrulului Agriculturii, Petre Daea, care a comparat ssacrificarea porcilor cu exterminarea evreilor la Auschwitz.

sursă foto botosaniexpressro

“Deocamdată am făcut o autosesizare astăzi (joi – n.r.) şi o să urmeze o procedură în care-l invităm pe domnul ministru Daea. (…) Nu putem să comentăm, pentru că ne-am antepronunţa”, a declarat președintele CNCD, Asztalos Csaba.  

Întrebat când va fi audiat ministrul Agriculturii, preşedintele CNCD a spus: “Încă nu s-a fixat o dată a audierii”. “Cam într-o săptămână, adică nu săptămâna viitoare, cealaltă, cam în zece zile”, a adăugat Asztalos Csaba.  

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seara, la Antena 3, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: “Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, dom’ne”.

Petre Daea, s-a apărat joi că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor.

PNL și MRÎ i-au cerut demisia.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version