Ploiele torențiale care au căzut în ultimele 24 de ore au provocat inundații în județele Vaslui, Bacău și Neamț. Cel mai afectat este județul Vaslui, unde hidrologii au emis o avertizare Cod Portocaliu pentru râul Elan, până duminică la ora 18.00.

Drumul național 2F Dragomiresti – Plopana, către județul Bacău, este impracticabil, după ce pe raza localității Vladia un pod s-a rupt pe ambele sensuri de mers, formând un crater de 3 mp în carosabil.

Zeci de curți și locuințe se află sub ape, iar 34 de persoane au fost evacuate.

În localitatea Doagele din comuna Dragomireşti sunt inundate 10 case și 38 de curți, fiind evacuate 19 persoane – 15 fiind cazate la Căminul Cultural iar 4, la vecini.

În Valea Mare, suburbie a orașului Negrești, au fost inundate patru curți și patru case, iar la Stejaru, în comuna Pungești, au fost afectate patru case și două curți. De aici au fost evacuate 14 persoane în parcursul nopții, dar duminică acestea s-au reîntors acasă, deoarece viitura a trecut.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de duminică dimineaţa până seara la ora 18.00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Elan – bazin superior şi mijlociu, judeţul Vaslui.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic superior al râului Elan.

Sub atenţionare Cod Portocaliu este, până la ora 12.00, şi râul Bârlad, în bazinul superior şi pe afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior, din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version