Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au prezentat, miercuri, bilanțul pe 2017.

Evenimentul a avut loc la sediul din București al Institutului Național de Statistică.

Din păcate, evenimentul a fost prefațat de un protest al consilierilor de probațiune, zeci de persoane protestând în fața sediului INS.

Extrem de iritați, oamenii au precizat că “doar nu protestăm de bine, mai ales pe o asemenea vreme”.

Consilierii de probațiune se plâng de volumul mare de muncă, dar și de apariția unei legi prin care sunt transformați, practic, în angajați aflați la dispoziția condamnaților.

“Volumul de muncă este exagerat de mare. Suntem 550 de consilieri de probaţiune la un număr de 90.000 de persoane condamnate. Mai mult decât atât, preşedintele ţării a promulgat săptămâna trecută o nouă lege, care ne pune în slujba condamnaţilor, în sensul de a le întocmi rapoarte cu recomandări pe piaţa muncii. Îi aducem aminte preşedintelui că meseria de consilier de probaţiune nu are legătură cu cea de expert pe piaţa muncii”, a fost mesajul transmis de Crina Mocanu, preşedintele Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciul de Probaţiune.

Ea a fost susținută de Ionel Orga, reprezentant al Serviciului de probațiune din Arad, și de Simona Gheorghiu, de la Serviciul de probațiune Dâmbovița. Primul a declarat că “vrem condiții mai bune de muncă și să ni se dea salariile pe care le merităm. Trebuie făcute urgent angajări în acest domeniu”. Simona Gheorghiu a precizat că “noi suntem printre cei cărora le-au scăzut salariile de la 1 ianuarie. Ne-au distrus cu legea unică a salarizării. În plus, există consilieri care au ajuns să aibă grijă de câte 150 de condamnați fiecare, deși Uniunea Europeană recomandă nu mai mult de 20 de condamnați pentru fiecare consilier”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version