Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, a recunoscut marţi, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, toate faptele de care este acuzat de către procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Solomon Wigler (sursa foto: adevarul.ro)
Solomon Wigler (sursa foto: adevarul.ro)

Wigler era acuzat că a luat o şpagă de peste 200.000 de euro de la mai mulţi afacerişti pentru a obţine aprobarea PUZ-urilor necesare la construirea a trei supermarketuri. Aflat în arest preventiv, Wigler şi-a recunoscut faptele în speranţa că va fi lăsat în arest la domiciliu până la stabilirea unei sentinţe finale. De asemenea, Pavel Abraham, reprezentantul lui Wigler, susţine că acesta a făcut şi două denunţuri şi că nu mai există motive pentru a fi ţinut în arest preventiv. Procurorii spun că nu există informaţii care să susţină denunţurile respective şi acestea încă nu pot fi verificate. Mai mult, oamenii legii se tem ca Wigler, prin influenţa avută, s-ar putea implica în evoluţia anchetei.

De partea cealaltă, avocaţii consilierului personal al lui Sorin Oprescu au făcut o întreagă listă cu problemele avute de Wigler. “A slăbit opt kilograme. Nu poate mânca din cauza problemelor dentare. Trebuie să fie eliberat pentru a-şi putea rezolva problemele dentare. Nu este un infractor de profesie. Are peste patru luni şi jumătate de arest preventiv. Nu este normal să mai stea închis”.

Pe lângă eliberarea din arestul preventiv şi plasarea în arest la domiciliu, Wigler solicită şi judecarea sa în procedură simplificată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version