Ceea ce se anticipa încă din urmă cu câteva zile s-a petrecut oficial vineri, când Consiliul local al Sectorului 4 a aprobat, cu 18 voturi “pentru” şi 6 voturi “împotrivă”, distrugerea unui spaţiu verde pentru ridicarea unei parcări.

Este vorba despre un teren situat între Sala Polivalentă şi Palatul Naţional al Copiilor, zonă în care ar urma să apară o parcare cu circa 750 de locuri.

În urmă cu câţiva ani, Primăria Capitalei intenţiona să ridice în zona respectivă un Aqua Land, proiect care a picat în cele din urmă, după ce societatea civilă l-a blocat în instanţă din cauză numărului mare de copaci tăiaţi.

Ulterior, terenul a trecut de la Primăria Capitalei la Consiliul local al Sectorului 4, iar această instituţia a decis să-l sacrifice pentru ridicarea unei parcări, în ciuda opoziţiei oferite de consilierii Uniunii Salvaţi România.

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a precizat că legea îi dă dreptul să ridice parcarea respectivă, deşi terenul figurează ca spaţiu verde. În schimb, consilierii USR consideră că proiectul “nu este unul demn de secolul în care trăim”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version