Muftiatul Musulman Cultural a primit anul trecut, în concesiune pentru 49 de ani, un teren de peste 11.000 de metri pătraţi pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti.

Pe acest teren ar urma sa fie ridicata mega moscheea (sursa foto sursazilei.ro)
Pe acest teren ar urma sa fie ridicata mega moscheea (sursa foto sursazilei.ro)

Acolo ar urma să se construiască deja celebra mega-moscheie care a devenit subiect de discuţii inclusiv la nivel internaţional. Deşi autorităţile în măsură au început deja demersurile necesare pentru a obţine aprobarea de construire a moscheii, iar construcţia a primit inclusiv girul preşedintelui Klaus Iohannis, localnicii nu se lasă.

Astfel, trei bărbaţi au ajuns luni la Curtea de Apel Bucureşti pentru a depune o contestaţie împotriva Hotărârii de Guvern prin care statul român a cedat terenul respectiv Muftiatului Musulman Cultural.

“Considerăm drept un act de trădare a poporului român cedarea cu titlu gratuit a unui teren care, culmea, a aparţinut familiei domnitorului Constantin Brâncoveanu, decapitat de turci la 15 august 1714,în ziua de Sfânta Maria, împreună cu cei patru copii ai săi. În contextul actual în care toată Europa este pusă în genunchi de către atacurile teroriste ale extremiştilor musulmani, suntem îndreptăţiţi să ne fie teamă de înfiinţarea unei şcoli de învăţătută islamică. Considerăm că statul român nu este capabil să asigure securitatea cetăţenilor săi, şi aprobarea unei mega-moschei în România ar putea crea un precedent cu urmări catastrofale, nedorite”, este mesajul transmis de cei care contestă respectiva Hotărâre de Guvern.

Contestatarii au mers la Curtea de Apel Bucureşti cu o cruce pe care scria “Creştinii nu vor mega moschee”, dar nu au primit permisiunea de a intra cu ea în sediul CAB. Ei au ameninţat că vor continua cu acţiunile de protest şi chiar vor împânzi oraşul cu cruci. De asemenea, protestatarii au anunţat că se aşteaptă să fie amendaţi pentru acţiunile lor şi că au disponibilitatea necesară de a plăti amenzile încasate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version