Miercuri dimineața, o explozie s-a produs la școala generală din Voiniceni, județul Mureș.

sursa foto punctul.ro

Din fericire, deflagrația a fost una de mici dimensiuni. Chiar și așa, două persoane au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Este vorba despre o femeie de 49 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul feței, și un elev de 14 ani, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței.

Inițial s-a spus că femeia respectiv ar fi fost o învățătoare și că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze produse la centrala cu ajutorul căreia se încălzesc copiii.

Totuși, ancheta a scos la iveală elemente cu totul nebănuite. Conform punctul.ro, elevii din clasa unde s-a produs explozia au simțit miros de gaz și au alertat un elev de clasa a opta, respectiv elevul de 14 ani care a avut de suferit de pe urma exploziei.

Acesta din urma a alertat profesorii, însă până ca dascălii să ia măsuri, o femeie de serviciu, femeia afectată cel mai mult de explozie, a mers la fața locului pentru a vedea despre ce este vorba.

Femeia a comis o greșeală care i-ar fi putut fi fatală. A vrut să verifice scurgerea de gaze cu ajutorul unui chibrit aprins, moment în care s-a și produs explozia.

Specialiștii prezenți la fața locului susțin că cei aflați în incinta școlii au avut noroc că a fost o cantitate de gaze relativ mică. În schimb, directoarea școlii spune că instalația a fost verificată în luna mai, deci nu are exista motive să se vorbească despre o problemă tehnică.

Totuși, directoarea școlii recunoaște că este foarte posibil ca cineva să fi manevrat greșit un robinet și de aici să se producă acumularea de gaze.

Băiatul femeii de serviciu îi ia partea acesteia și spune că femeia nu a vrut decât să aprindă focul după ce elevii din clasele a cincea și a șasea s-au plâns că le este frig.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version