Începând cu 1 aprilie a fost liberalizată piaţa gazelor, după ce autorităţile din domeniu au refuzat o nouă amânare a acestui demers.

Cei în măsură susţin că populaţia nu trebuie să-şi facă griji, pentru că preţul nu va creşte cu mai mult de câteva procente. Primele cifre dau dreptate în acest sens, dar specialiştii susţin că greul abia din toamnă se va resimţi.

Silvia Vlăsceanu, directorul ACUE (Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie), a anunţat, miercuri, că românii “vor avea, din toamnă, mari surprize în ceea ce priveşte piaţa de gaze. Aşteptăm cu interes să vedem ce măsuri va lua Guvernul şi ANRE în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea pieţei. Populaţia trebuie să se aştepte la preţuri surprinzătoare la gaze în noul sezon. Este posibil să vedem şi o creştere de 100% a preţului pentru populaţie”.

Şefa ACUE nu este de acord cu termenul de “liberalizare a pieţei, pentru că liberalizare înseamnă să ai mai multe surse de aprovizionare, mai mulţi producători şi concurenţă pe piaţă”.

Specialiştii se aşteaptă “la o intervenţie a statului, măcar pentru populaţie. În cazul populaţiei este cea mai delicată problemă şi aici trebuie să se intervină, trebuie să se facă ceva pentru salvarea energiei termice dedicate populaţiei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version