Într-o acțiune fără precedent, reprezentanții ELCEN au vrut să blocheze producția Distrigaz, din cauza datoriilor, astfel că bucureștenii au fost la un pas de a rămâne fără apă caldă și căldură.

calorifer, caldura, radet

În cele din urmă, Ministerul Energiei a anunțat, vineri seara, că cele două părți au ajuns la un acord și că situația datoriilor va fi reglementată.

Distrigaz, cu sprijinul ministerului, își asumă plata datoriilor de 11,7 milioane de lei în sistem eșalonat până la sfârșitul acestui an.

“Reprezentanții ELCEN și Distrigaz au ajuns la o înțelegere de principiu privind eșalonarea, până la sfârșitul acestui an, a sumei de 11,7 milioane de lei, reprezentând penalități de întârziere aferente unor facturi din anii precedenți, conform titlului executoriu obținut de Distrigaz împotriva ELCEN. Ca urmare a acestei înțelegeri, Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor Elcen, cu condiția respectării de către ELCEN a obligațiilor asumate în protocolul semnat de cele două societăți. În măsura în care RADET își va respecta obligația de a întocmi, luni, ordinul de plată pentru achitarea subvenției scadente, se va putea vira către Romgaz contravaloarea gazelor livrate și astfel, cel puțin pentru moment, nu vor fi probleme în alimentarea cu apă caldă”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Ministerului Energiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version