Afaceristul Ioan Niculae, patronul Interagro, a fost dus miercuri din Penitenciarul Găeşti la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Condamnat deja la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul “Mită la PSD”, Ioan Niculae obţinuse aviz favorabil pentru eliberarea condiţionată, dar este în pericol să rămână după gratii.

Asta pentru că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au chemat miercuri la audieri pentru a-l anunţa că s-a extins urmărirea penală în cazul său.

Oamenii legii susţin că Niculae a intervenit pe lângă înalţi funcţionari pentru a-i convinge să-i favorizeze companiile, Interagro şi Intervitt.

Astfel, Niculae a fost pus oficial sub urmărire penală şi pentru cumpărare de influenţă în formă continuată (trei acte materiale), instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Mai mult, procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe mai multe terenuri şi clădiri deţinute de Niculae prin intermediul firmelor sale. Deja imobile în valoare totală de peste 8,7 milioane de lei au fost blocate de procurorii DNA, în contul Interagro, urmând ca de la Intervitt să se pună sechestru pe imobile până la concurenţa sumei de 11.438.169 lei.

În acelaşi dosar sunt implicaţi mai mulţi parteneri ai lui Niculae. Nicoleta Mariana Toncea, preşedintele Interagro, este acuzată de complicitate la evaziune fiscală şi de complicitate la spălare de bani. Gheorghe Bunea Stancu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, este acuzat de trafic de influenţă. Adriana Guţă, director economic Interagro, este acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar Viorel Bărac, director general Interagro, este acuzat şi el de evaziune fiscală şi de spălare de bani.

Ioan Niculae ar trebui să afle pe 21 ianuarie dacă este eliberat condiţionat în dosarul “Mită la PSD”, dar după apariţia ultimelor dovezi se poate spune că şansele afaceristului sunt minime.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version