Liviu Petrache, directorul Direcției de Mentenanță și Dezvoltare din cadrul Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport (Smart) SA, a fost plasat sub control judiciar, joi, de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influență.

dna-concurs

Totodată, Marius Merfu, administrator al unei societăți comerciale, a fost pus sub control judiciar pentru cumpărare de influență.

Potrivit DNA, în primăvara anului 2015, Liviu Petrache, în calitate de director, a pretins și primit pentru sine și pentru alții, de la Marius Merfu, 4 telefoane mobile în valoare totală de circa 16.000 lei, în schimbul intervențiilor sale la nivelul decidenților din cadrul Sucursalei Constanța a societății de stat SC Smart SA.

“Concret, inculpatul Petrache a depus diligențele necesare pentru a determina persoanele respective să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, astfel încât să fie aprobată achitarea în avans a unei facturi emise de societatea lui Merfu. Ulterior, urmare a înțelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache un colet ce conținea 4 telefoane mobile marca Samsung Galaxy S6 edge”, precizează DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi trebuie să respecte următoarele obligații:

  • să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați;
  • să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței;
  • să se prezinte la organul de poliție, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemați;
  • să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare;
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

“Inculpaților Petrache și Merfu li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, subliniază DNA.

În anchetă, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version